Young Motion powered by Resa
SITE LOADING

OVER RESA RACING

Resa-Racing is hét adres voor de aanschaf, onderhoud en revisie van uw motor en richt zich in de motorsport specifiek op het gebied van Motorcross en Enduro.

Resa-Racing is sinds de oprichting van de zaak, bijna 14 jaar geleden, dé Yamaha– en Beta dealer van Oost-Nederland. U kunt bij Resa-Racing terecht voor complete ontzorging voor het onderhouden van uw motor. Ook is bij Resa-Racing inruil van uw (tweedehands) motorfiets mogelijk.

Resa-Racing is onstaan vanuit een combinatie van werk en hobby. De naam Resa is afgeleid van René Satink, eigenaar van de zaak en al jaren fanatiek crosser. ‘Ik ben vanaf mijn 7e al op de crossbaan te vinden en heb jaren fanatiek wedstrijden door heel Nederland gereden. Vanuit deze hobby ben ik vanaf mijn 19de als motortechnicus gaan werken bij verschillende motorzaken. In 2006 dacht ik: ‘Nu wordt het tijd om voor mezelf te beginnen’. En dan wel specifiek in Motocross en Enduro.

Van uit niets met enkel de ervaring die hij had opgedaan tijdens zijn werk bij van Dijk en later Safe-Motors heeft hij door de jaren heen een mooie motorzaak opgebouwd in Hengelo waar voornamelijk crossers hem wisten te vinden. Vanaf 2016 wordt de zaak door René en Martine samen gerund.

Resa-Racing blijft vol op ontwikkelen. In de zomer van 2018 is Resa-Racing verhuisd naar een locatie vrij, buitenaf, een kleine 10 kilometer verderop in Haaksbergen. Daar is nu alle ruimte voor de uitbreiding van de werkplaats, het magazijn en er is een eigen Experience track waar ieder gebruik van kan maken om eerst een testrit op een motor of fiets te maken!

De nieuwste stap voor Resa Racing is de samenwerking met Young Motion, waarmee het GP team Young Motion powered by Resa is ontstaan. Een unieke mogelijkheid om niet alleen terug te geven aan de sport door het ondersteunen van jong talent, maar ook om klanten van Resa Racing een stukje GP experience aan te kunnen bieden in de Resa shop!

Het volledige technische onderhoud van de GP motoren zal in de werkplaats van Resa Racing plaats vinden. Vanuit Haaksbergen zal de teamstaf inclusief motoren de trips naar de GP’s gaan maken om onze rijders maximaal te ondersteunen. En als Yamaha dealer kan het niet anders dan dat dit gaat gebeuren met de nieuwste 2023 model Yamaha motoren!